Menu

Viasat Hockeys Podcast

Viasat Hockeys Podcast

Kanalens experter guidar dig genom det senaste inom hockeyns värld.

159. Viasat Hockeys Podcast - "Inget lag ska åka ur direkt från SHL, det här är Ishockey". 2017/03/03, 01:51
159. Viasat Hockeys Podcast - "Inget lag ska åka ur direkt från SHL, det här är Ishockey".

Medverkande: Rickard Wallin, Håkan Södergren och Niklas Jihde.<br> <br>I dagens avsnitt behandlar vi känslorstormar som framkom när P.K Subban kom "hem" till Montreal igen. Håkan och Rickard ger sin syn på de viktigaste trejderna som gjordes - och sticker ut hakorna för vilka lag som går ta sig till Stanley Cup-finalen. Södergren tycker inte Ottawa gjorde något fel när de tog dit Burrows och offrade stortalangen, Jonathan Dahlén.<br> <br>Stämningen blir mer elektrisk när pucken om hur systemet mellan SHL och Hockeyallsvenskan ska fungerar i framtiden. Södergren och Wallin har helt skilda uppfattningar i denna fråga. Jag själv presenterar mitt förslag på en möjlig lösning.<br> <br>Ni får även höra våra experters bästa minnen från alla trashtalk under slutspelen de upplevde. Håkan minns tillbaka hur det var att möta Färjestad med deras stjärna, Håkan Loob. FBK-spelaren, Wallin, berättar om hur irriterad han var på HV-stjärnan, Martin Thörnberg, som han tyckte slängde sig för enkelt. Rickard tog då greppet om att sätta press på domarna via media. Något som satte prägel på den serien. Vi får även höra vilka spelare som varit de "tjatigaste" ute på isarna.<br> <br>Vi surrar även om hur det kommer bli att ställas mot BIK Karlskoga med Daniel Wessner i spetsen i slutspelsdueller. Synar Modos blytunga säsong, pratar KHL-slutspelet och Södergren avslutar med att hyllar den ryska legenden, Vladimir Petrov, som tyvärr gick ur tiden i veckan.<br> <br>Allt i Podcast/Vodcast #159.<br> <br>Mycket nöje,<br> <br>Niklas Jihde

158. Viasat Hockeys Podcast - Lidström och Loob till Viasat. 2017/02/15, 17:20
158. Viasat Hockeys Podcast - Lidström och Loob till Viasat.

Medverkande: Håkan Södergren, Jonatan Lindquist och Nikas Jihde,<br> <br>I detta avsnitt plockar vi upp att ännu en tränare har fått kicken i NHL, den här gången Montreals coach, Therrien. Helt logiskt enligt Håkan och Jonatan, som lyfter fram att han inte var speciellt populär bland spelarna. Strafflängden på Gustav Nyquist efter hans fula höga klubba i helgen diskuteras och landar runt 8-10 matcher. "Hjärnsläpp", är Södergrens förklaring.<br> <br>Vi avslöjar även att vi får celebert besök i form av två tidigare superstjärnor, Nicklas Lidström och Håkan Loob, i NHL-studion på söndag. Wow! Södergren fick även uppgiften att plocka ut sin bästa svenska femma någonsin i NHL. Henkie Lundqvist petas, något som Jonatan tycker är fel.<br> <br>När frågan om ekoonomin i SHL kommer upp, samt och det är på tiden att införa lönetak även i Svierge - så tänder Håkan till som anser det är en löjlig puck och att klubbarna måste skärpa sig i alla ekonomiska frågor. Vi hör vad Jonatan känner om utvecklingen för damerna på hockeyfronten, pratar om den något patetiska rapporteringen kring Hockey-VM, samt att Lindquist utser Sveriges snyggaste NHL-spelare.<br> <br>Och vem är egentligen störst av Salming och Selänne?<br> <br>Mycket nöje med tittning/lyssning!<br> <br>//Niklas, Håkan och Jonatan.

157. Viasat Hockeys Podcast - Inga NHL-spelare i OS! 2017/02/09, 18:37
157. Viasat Hockeys Podcast - Inga NHL-spelare i OS!

Medverkande: Rickard Wallin, Jonatan Lindquist och Niklas Jihde.<br> <br>I detta avsnitt debuterar våran NHL-reporter Jonatan Lindquist i Vodcasten. Ni får höra historier bakom NHL-kulisserna och hur han hamnade på en restaurang med McDavid, Gretzky och Crosby! Vi pratar om varför Boston kickade Julien - och hur hans framtid ser ut. Kommer Gabriel Landeskog att trejdas från Colorado?<br> <br>Vi pratar en hel del om det verkligen kommer bli ett faktum att OS kommer avgöras utan NHL-spelare - både Jonatan och Rickard tror att så blir fallet. NHL vs SHL/Hockeyallsvenskan, Hånbergs avsked från Karlskrona och Wallins topp tre är även andra puckar som behandlas.<br> <br>Mycket nöje med en laddad Vod/Pod.

156. Viasat Hockeys Podcast - På terapi med Börje Salming 2017/02/01, 16:51
156. Viasat Hockeys Podcast - På terapi med Börje Salming

<br>Medverkande: Erik Granqvist och Niklas Jihde.<br><br>En Vodcast och Podcast där expert Erik Granqvist blir rejält förbannad på en rad saker inom hockeyn. Dels situationen för målvakter, när skydden nu ska anpassas efter längd, vilket kommer göra att vi snart inte har några kortväxta burväktare. Skandalen är ett faktum, enligt Erik. Att Jakob Liljas överfall på Jens Olsson för två år sedan nu ska upp i domstol får både Granqvist och Jihde att tända till på alla cylindrar - patetiskt är kontentan i kritiken mot samhället.<br><br>Vi hör även Eriks egna minnen med om de fyra stora, Sundin, Lidström, Forsberg och Salming. Ja, Vi får till och med höra hur det var när Granqvist var på terapi tillsammans med Börje Salming för att lära sig andas(!).<br><br>Ni får även ta del av kritik mot Rikard Grönborgs senaste landslagstrupp, varför Brynäs och Thomas "Bulan" Berglund har agerat helt fel och kommer bli straffade i kommande slutspel, om Wikegård är Brynäs blivande tränare - samt höra Erik spela låten Peter Forsberg önskade av honom för ett antal år sedan.<br><br>Välkomna till ett avsnitt det svänger om!<br><br>//Niklas och Erik

155. Viasat Hockeys Podcast - Zlatan är inte kung i Sverige 2017/01/25, 18:40
155. Viasat Hockeys Podcast - Zlatan är inte kung i Sverige

Medverkande: Håkan Södergren, Rickard Wallin och Niklas Jihde.<br> <br>I detta avsnitt kastar Vi oss in i diskussionen varför inte Sverige får fram några skyttekungar längre. Både Wallin och Södergren ser den svenska modellen som problemet - för få spelare sticker ut och det anses nästan fult och egoistiskt att göra det. Södergren lyfter fram Zlatan som exemplet och anser att han inte är kung i Sverige utan i Manchester istället.<br> <br>Wallin listar de tre bästa centrarna i historien - där återigen Gretzky får ge plats för en annan lirare! Ni får experternas syn på krisen i Rögle - samt höra hur det går till när en tränare tappar ett omklädningsrum, som Leif Boork tyligenn gjorde i Djurgården under Håkans tid. Södergren passar också på att plocka fram de tre bästa tränarna i Sverige just nu.<br> <br>Avslutningsvis avgörs telefonbokstävlningen - som blir dramatiskt jämn denna dag när Bengt-Åke Gustafssons namn dyker upp.<br> <br>Mycket nöje,<br> <br>//Niklas, Håkan och Rickard.

154. Viasat Hockeys Podcast - Lemieux bättre än Gretzky 2017/01/18, 16:54
154. Viasat Hockeys Podcast - Lemieux bättre än Gretzky

Medverkande: Håkan Södergren, Erik Granqvist och Niklas Jihde.<br> <br>I detta avsnitt, där Ni precis som förra veckan kan se en del TV-mässigt på Viasatsport.se, pratar experterna om varför aldrig hockeyn har fått något Jerringpris och vem de tycker skulle ha vunnit denna gång. Håkan Loobs tid är över i Färjestad - Erik berättar hur otroligt tuff Loob kunde vara bakom stängda dörrar.<br> <br>NHL firar 100 år detta år och Södergren har listat sina tre bästa forwards i modern tid - hör och häpnar så platsar inte Gretzky på listan! Granqvist ger sin syn på de främsta målvakterna - med en tjeckisk burväktare som nummer ett, som fick Jihde att kladda ner familjens badrumsdörr med fula ord en gång i tiden.<br> <br>I podcastdelen pratar vi om Henke Lundqvist svåra tid och siar om karriären är på väg nedåt, medan en annan Henrik, Sedin, hyllas för att strax vara uppe på 1000 poäng. Missa inte heller avslutningen när Erik får panik mitt under inspelningen och det höll på att gå riktigt illa.<br> <br>Mycket nöje med Podcast #154 på Viasatsport.se.<br> <br>//Niklas

153. Viasat Hockeys Podcast - TV-Premiär! 2017/01/13, 18:10
153. Viasat Hockeys Podcast - TV-Premiär!

Medverkande: Niklas Jihde, Erik Granqvist och Rickard Wallin.<br> <br>Viasat Hockeys Podcast går in på sitt femte år och gör det med en nyhet - på Viasatsport.se kan Ni exklusivt ta del av rörligt material från inspelningen där våra experter öppnar upp dörrarna till sina hus och pratar hockey på ett nytt vis. Rickard och Erik berättar om att Sverige har tappat sin stjärnglans i NHL, det är numera en starkare bredd som lyser upp de blågula färgerna. Erik visar upp hur Nicklas Bäckström har tränat sig till en bättre hockeyfysik och som gjort underverk i hans spel.<br> <br>Vi gratulerar och hyllar Alexander Ovechkin till att nå drömgränsen 1000 poäng, men våra experter är oense om han är Rysslands största spelare genom tiderna i NHL. När Vi kommer in på NHL så är Erik ordentligt irriterad på Örebros sätt att hantera tränare under denna säsong. Wallin hyllar BIK Karlskoga och avslöjar samtidigt en helt galen historia från klubbens förflutna.<br> <br>Ni får också höra om Granqvist nya succé som målvaktstränare nere i Tyskland, samt ett avslöjande om Rickard Wallins combeback i hockeyvärlden.<br> <br>Hoppas Ni uppskattar detta avsnitt,<br> <br>/Niklas, Erik och Ricklard.

152. Viasat Hockeys Podcast - På besök i Granqvists svit. 2017/01/04, 11:38
152. Viasat Hockeys Podcast - På besök i Granqvists svit.

Medverkande: Niklas Jihde, Rickard Wallin och Erik Granqvist.<br><br>I detta avsnitt slår vi oss ner i Eriks hotellsvit, avnjuter en caesarsallad och samtalar om de två utematcherna i NHL. Granqvist tror Toronto kommer vinna Stanley Cup inom en snar framtid med den grund som nu är lagd med de nya unga hungriga lirarna i laget.<br><br>Wallin ger sin syn på St Louis och tror inte de är en kandidat till att lyfta bucklan i juni. Erik framhåller att de har fel coach - något som stoppar upp laget.<br><br>Ni får även en hyllning till Leksands tränare Perra Johnsson - som mycket väl kan vara Sveriges bästa ledare enligt Wallin. Erik är orolig över Tornberg och hans Örebro som rasar längre och längre ner i tabellen.<br><br>Lyssnar även in några galna historier kring Ulf Lundell, Peter Forsberg, Micke Renberg och Eva Dahlgren(!).<br><br>Allt i Podcast #152.<br><br>Mycket nöje!<br><br>Nj

151. Viasat Hockeys Podcast - Gott nytt hockeyår! 2016/12/29, 11:41
151. Viasat Hockeys Podcast - Gott nytt hockeyår!

Medverkande: Erik Granqvist och Niklas Jihde.<br> <br>Efter ett julfirande som inte blev som familjen Granqvist hade tänkt sig, magsjuka härjade, så är hockeyabstinensen brutal när pucken släpps för samtal om NHL, JVM, Winter Classic och det bästa från hockeyåret 2016.<br> <br>Erik berättar om Columbus makalösa form, där John Tortorella tvingats ändra sin spelfilosofi för att anpassa sig till dagens hockey - och som han har gjort det! Blue Jackets kommer att nå slutspel denna säsong, hävdar Granqvist. Ett annat lag som inte har lika kul är favorittyngda Tampa, just nu utanför slutspelsfesten - och de lever farligt med skador på b.la. storstjärnan Stamkos. Stor flopp om Hedman och Strålmans lag missar att ta en slutspelsbiljett.<br> <br>Vi, precis som alla andra, tokhyllar den nya svenska supertalangen, Rasmus Dahlin. Erik ser en blandning av Nicklas Lidström och Erik Karlsson som håller på att växa fram i Frölundas regi. Granqvist är övertygad om att Roger Rönnberg är den perfekta tränaren för Dahlin just nu. Svensk hockeys framtid är tryggad!<br> <br>Ni får också Eriks lista inför utematcherna som vi sänder, hyllningen till Daniel Alfredsson vars tröja ska hissas i Ottawa och Jihdes tre mest minnesvärda händelse av hockeyåret 2016.<br> <br>Detta och mycket mer i en pratglad avslutning av podcaståret 2016.<br> <br>Tack för att Ni lyssnar!<br> <br>//Niklas och Erik

150. Viasat Hockeys Podcast - Dopade ryssar! 2016/12/16, 14:53
150. Viasat Hockeys Podcast - Dopade ryssar!

Medverkande: Håkan Södergren och Niklas Jihde.<br> <br>I detta jubileumsavsnitt (150!) så pratar Håkan om svunna tider och hur det var att resa till Sovjet för att spela hockey innan jul. Vi kommer även in på den rasande dopningsdebatten där Rysslande ofta står i centrum - och Håkan är 100% säker över att de Sovjetiska spelarna Tre Kronor försökte mäta sig med var dopade under den tiden. Vi får även den Oslobaserade expertens åsikter om dopingskandalen med de norska längskidsåkarna,där han tror Johaug är ren medan han tvivlar på Sundby.<br> <br>När samtalet glider in på NHL så hyllar Södergren Philadelphia Flyers helt sanslösa spel för tillfället och konstaterar glasklart att Metropolitan-division är galet het just nu. Henke Lundqvists situation synas också, där Håkan inte är det minsta orolig över att den svenske målvakten fått sitta på bänken, snarare tvärtom att det kommer gynna Henke och Rangers i framtiden. Något som dock oroar vår expert är Oliver Ekman-Larssons spel i Arizona. -"Oliver skulle må bra av en trejd till ett bättre lag, han når inte upp till den nivån han behärskar", slår Håkan fast.<br> <br>Vi avslutar med att diskutera Örebros bekymmer i SHL - där nu våran gamle kollega, Johan Tornberg, är huvudtränare. Håkan är helt säker på att inget SHL-lag kommer åka ur denna säsong, men se upp med BIK Karlskoga, som gör stor succé i Hockeyallsvenskan. Södergren går till och med så långt att han anser att Nobelhallen håller SHL-klass!<br> <br>God Jul och tack för att Ni lyssnar,<br> <br>//Niklas